joi, 8 aprilie 2010

Ce mancam azi

Tocmai cand stomacul imi striga insistent : "da-mi odata sa mananc !", iar eu salivand,meditam la un pui bine rumenit, unica.ro se gandeste sa imi sara in ajutor. Avand in vedere ca nimeninu-mi trimite e-mailuri, intr-un moment de proasta inspiratie am decis sa ma abonez la newsletterul lor, probabil pentru a avea un motiv de a deschide casuta postala.
Ne mai fiind cool sa te gandesti la o friptura de pui pe gratar, unica.ro, imi propune un articol care sa ma alinieze la standardele actuale ale fitei culinare. Cum pana acum orice dugheana din coltul strazii vindea diverse sortimente de balarii cu nume fancy made in Itlay, acum acest lucru pare a fi deja old fashion , daca luam in considerare ce-mi propune unica astazi. Vai, si eu ma gandeam la un amarat de piept de pui, nici macar un pollo alla parmiggiana!!

Iata ce mai mancam azi, daca excentrismul ne da afara din casa :


  • Ciuperca parazita si vierme putrezit

Folosită în trecut în scopuri medicinale, Caterpilla Fungus este o specie de ciupercă parazită ce creşte pe larvele insectelor.

Ciuperca intră în corpul omizilor pe care le omoară şi le mumifică, urmând ca în primăvara următoare, planta să răsară din pământ, din fruntea omizii ucise. Astfel, ciuperca parazită se serveşte împreună cu omida moartă.


WHAAT? Parca mi s-a mai taiat din foame. Si-mi placeau ciupercile pe gratar.. Cred ca ma voi reprofila.

  • Saliva de pasare
Cuiburile sunt construite de lăstuni care îşi lipesc cuibul cu salivă, un compus chimic care se întăreşte în contact cu aerul. Tocmai pentru acest compus, în China cuiburile sunt considerate o delicatesă şi sunt unul dintre cele mai scumpe produse animale consumate de oameni. De obicei se serveşte ca supă, iar uneori şi ca desert. Când sunt combinate cu apă, cuiburile devin gelatinoase.

Da, ok am inteles. Ii voi da papagalului meu 2 bete, sa-si faca cuib ca oricum doarme toata ziua. Apoi il voi ruga frumos sa scuipe. Dar ce fac daca nu vrea? Da da, stiu. Ii voi tine mancarea in afara coliviei. Cu siguranta va trebui sa saliveze. Abia astept sa degust aceasta delicatesa. Cat despre chinezi, astia oricum mananca absolut orice.

  • Viermi uriasi in loc de portie dubla
Pe lângă greierii care se consumă ca bomboanele, din familia „târâtoare" sau „crustacee", thailandezii savurează specialităţi care mai de care mai „delicioase".
Lăcuste sau scorpioni? Ei bine, meniul oferă şi gândaci sau viermi uriaşi de mătase, la care poţi distinge ochii şi gura şi celelate organe. Acestea se consumă după ce au fost foarte bine prăjite în ulei.

Cambodgienii nu se încurcă cu insecte atât de mici şi trec direct la arahnide. În Skuon, un oraş din apropierea capitalei Phon Phen, se vând tarantule prăjite.

Stai asa. Cum adica in loc de o portie dubla? Si cum adica ii observi celelalte organe? In fine. Cu siguranta viermele iti va zambi frumos in timp ce zace disecat pe farfurie. Orgasmica privelieste!

S-a gandit ceva ca amaratii aia din Cambodgia sunt prea saraci ca sa manance o pulpa de pui prajita? Oricum, bine ca am aflat, acum stiu ca nu voi vizita niciodata tara asta. Macar le epileaza pe tarantule inainte? sau parul parlit intra tot la categoria delicatese?Sa aveti pofta!

  • Acadele din carne de crocodil
Si eu cand eram mica visam la o Chupa Chups frumos colorata.. Promit ca atunci cand voi avea un copil sa il invat ca nu mai e cool sa vrea un ou Kinder sau o acadea colorata. Si in loc sa ne jucam v-ati ascunselea, vom porni impreuna la vanatoare de crocodili, sa ne facem acadele.

  • Genunchi de gaina

Chinezii sunt persoane foarte sănătoase, de aceea ei se disting prin constituţia atletică şi modul de alimentaţie foarte echilibrat. Ei bine, regula lor este să nu faci exces la masă, drept pentru care vei servi genunchi de găină. Este unul dintre preparatele favorite în China şi Japonia. Japonezii îl preferă la grătar, în timp ce chinezii îl servesc prăjit şi cu mult usturoi.

Ia uite, ca am aflat de ce obosesc dupa 5 minute de alergat. Cand eram mica mama nu mi-a spus ca trebuie sa mananc genunchi de gaina sa fiu atleta. Pe vremea mea, Popey ne mintea ca spanacul e baza. Bine ca m-am luminat. De maine voi face cerere catre toate abatoarele sa comercializeze genunchi de gaina. Ne vedem pe pista de alergat!

  • Creier crud de maimuta vie

Cum adica vie? Alo, astia cu drepturile animalelor, lasati dracu hainele de blana!
Cum o suna reteta asta? Se ia una bucata bata baseball, se fugareste maimuta si se aplica o lovitura frontala mortala. Se piseaza bine scalpul si se scurge materia cenusie, care se serveste calda si in sange. Uau, hai ca mi s-a facut pofta! Dar de unde maimute??
am auzit de multe ori spunandu-se " Ce face omul, face si maimuta." Eu inca n-am vazut maimute care sa manance creier de om de viu. De azi ma uit mai mult pe Animal Planet. Poate ceva mi-a scapat..


Pana una alta, ma duc sa mananc. Raman la pieptul de pui.
Va rog salvati-ma, sunt anormala!
:(

3 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Pai de ce nu-ti trimite nimeni e-mailuri?
Cat am putut sa rad la faza cu papagalul, nu esti anormala, dar nebuna-n sensul bun tot esti!

Mirela Mirea spunea...

da..am azuti si eu de asta cu maimuta....scarbos ..dupa ce i se taie scalpul i se suge creierul cu paiul...e o onoare sa ti se ofere asa ceva...bleah
Masaj Erotic Exotique

ana@.fotografnunti.org spunea...

aolooo frate unde se gasesc toate specialitatile astea????adevarul e ca suna intr-un mare fel...Doamne iara-ma...

Trimiteți un comentariu