miercuri, 7 aprilie 2010

Toapa si cocalarul

"Educaţia unui popor se judecă după ţinuta de pe stradă. Văzînd grosolănia pe stradă eşti sigur că o vei găsi şi în casă." ( Edmondo De Amicis)

Ma plimbam astazi prin parc, in Herastrau. Vreme frumoasa si culmea, era curat. Curat cum nu am mai vazut de mult! Contrar obiceiului romanesc de a medita la nemurirea sufletului in timp ce treaba se face singura, astazi se muncea de zor.
Surprinsa de cele vazute, in prostia mea am crezut ca lucrurile s-au mai schimbat si ca suntem pe drumul cel bun spre civilizatie. Evident, visam cu ochii deschisi, aflata probabil sub influenta adierii placute a copacilor infloriti si a trilulului de pasarele. N-am mers mult si m-am lovit de un grup de cercopiteci specialisti in limbajul nearticulat, care se infruptau cu multa pofta din niste seminte. Cum cosul de gunoi e la cativa pasi distanta, initiatorii prea iubitului fenomen cicalaca cichi cea , au hotarat sa nu depuna prea mult efort, speriati probabil de gandul ca grasimea de pe burta va avea de suferit in urma acestui exercitiu fizic intens. Desi in cazul acestor specimene subdezvoltate ale societatii, marimea burtii este invers proportionala cu creierul, mizeria rezultata in urma lor este direct proportionala cu gradul de nesimtire al acestora. Pe principiul lasa bah sa stie lumea ca am fost p'aci.
Intoarsa din parc, am gasit pe usa blocului urmatorul anunt :


Pana cand va trebui sa suportam atata nesimtire?



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu