luni, 5 aprilie 2010

Cum sa faci fata plictiselii


Plictiseala e senzaţia bolnăvicios de clară a timpului ce te aşteaptă, în care trebuie să trăieşti şi cu care n-ai ce să faci. (Emil Cioran)

E o senzatie apasatoare, tocmai pentru ca te face sa reflectezi asupra rolului propriei existente. Parca tot ce iti doresti e sa se intample o minune, ceva spectaculos, dar fara o mare contributie din partea ta. Ca si cum ai vrea sa traiesti, dar ti-e lene sa o faci. E o lupta atroce cu propriul spirit de conservare si ramai uimit cu cata usurinta acesta din urma invinge.
Ne focalizam atentia asupra lucrurilor cotidiene, asupra problemelor de zi cu zi, si ne coloram usor intr-o stare de gri apasatoare.
Plictiseala e o stare comuna. Ne plictisim cand facem ceva ce nu ne place, ne plictisim cand asteptam, ne plictisim de fiecare data cand timpul trece fara rost, si ceasul ticaie insistent, sunetul impregnandu-se obraznic pe timpan.

Cum sa invingem plictiseala?


Cum plictiseala e o stare psihica, a scapa de ea tine doar de propria vointa. Iti sugerez sa incerci urmatoarele lucruri :
  • Cand esti plictisit,ia-ti o pauza si gandeste-te la lucrurile care iti fac placere. Daca nu ai timp de ele, macar te vei relaxa ocupandu-ti mintea cu activitati placute. Gandeste-te unde ii vei petrece urmatoarea vacanta, cum te vei distra cu prietenii, ce vei face in weekend si in general, cum iti vei planifica timpul astfel incat sa profiti la maxim de el.
  • Aminteste-ti de momentele fericite.
  • Fa o gluma prietenilor, sau citeste un banc. Cu siguranta te vei binedispune!
  • Daca e o zi ploioasa, citeste o carte sau uita-te la un film.
  • In functie de timpul pe care il ai, ocupa-te de hobbyurile tale. Daca nu ai unul, e cazul sa iti faci.
Sunt multe modalitati de a scapa de plictiseala,in functie de locul unde te aflii si timpul pe care il ai la dispozitie. Important e sa nu te complaci in aceasta stare si sa inventezi mereu noi metode de a nu te lasa coplesit de ea.
Nu uita ca daca starea de plictiseala persista, trebuie sa existe un motiv pentru care esti atat de plictisit. Invata sa-ti focalizezi atentia asupra acestui aspect si vei gasi o abordare potrivita.
Enjoy life!
Tu cum faci fata plictiselii?

3 comentarii:

troskplosk spunea...

bine punctat din pacate uneori idiferent cat de mult ne`am stradui plictiseala si rutina tot isi vor face simtita prezenta,trebui sa le acceptam pentru ca fac parte din viata noastra:)

realbadpisy spunea...

fain articol..o sa tin cont de sfaturile tale, de fiecare data cand ma plictisesc.

Anonim spunea...

Da

Trimiteți un comentariu